NICOLE WILLIS & BANDA PALOMITA

New Yorkissa syntynyt soul-laulaja Nicole Willis on saavuttanut suurimman maineensa retrofunk-/soul-yhtye The Soul Investigatorsin solistina, minkä merkeissä he reilun kymmenen vuoden aikana julkaisivat neljä täyspitkää ja maailmallakin suitsutettua upeaa levyä. Tämän ohella hän on tehnyt elektronisempaa souliaan kautta vuosien jo 1990-luvulta lähtien, viime vuosina housepohjaisesti Cola & Jimmu -nimellä yhdessä puolisonsa Jimi Tenorin kanssa.

Yhteistyö The Soul Investigatorsin kanssa on ainakin tällä haavaa nyt käyty läpi, ja Suomen soul-kuningatar on lähtenyt rohkeasti kohti uusia vesiä. Tuore kokoonpano on nimeltään Nicole Willis & Banda Palomita, ja sen rouheaa, gruuvaavaa ja sielukasta diskofunkia päästään tuoreimmillaan nautiskelemaan myös tämänvuotisella Funky Elephant -festivaalilla!

Tyylillisesti nyt ollaan kuitenkin soolojulkaisuja orgaanisemmalla, lähes neo soul -henkisillä raiteilla. Uusi yhtye nimittäin koostuu huippuluokan muusikoista, kuten Abdissa Assefa, Ndioba Gueye ja jazz-virtuoosi Antti Kujanpää, jotka ovat soittaneet vuosikausien ajan alan suurten nimien, kuten Timo Lassyn, Tuomon ja Afrocolan liveryhmissä.

Keväällä ilmestyneellä ”Big Fantasy (For Me) / Tear It Down” -singlellä kuultiin yhteistyötä myös multi-instrumentalisti Jimi Tenorin ja amerikkalaisen elektrobasisti Jonathan Maronin kanssa. Tämän kaiken pohjalta voimme varautua kuulemaan orgaanisen, aistikkaan ja tanssijalkoja satavarmasti liikuttavan setin kaikkien meidän rakastamaamme Nicole Willisiä raikkaimmillaan! JK

Tutustu Nicole Willisin virallisiin www-sivuihin