Mikä Funky Elephant?

Uudistunut Funky Elephant on elämyksellinen boutique-tyylinen festivaali, joka panostaa ainutlaatuiseen hyvän olon festivaalikokemukseen, inspiroiviin virikkeisiin sekä poikkitaiteelliseen ja yleisöä osallistavaan ohjelmasisältöön. Tapahtuma teema-alueineen tarjoaa yleisölleen mahdollisuuden heittäytyä alakulttuurien ja undergroundin maailmaan tunnelmallisissa puitteissa sekä nauttia tulevaisuuden trendeistä ja ilmiöistä autenttisimmillaan niiden alkulähteillä.

Katso yleinen festari-info (PDF) kävijöille >>

Funky Elephantissa voit festarihulinan lomassa osallistua historian ensimmäiseen tanssipingisturnaukseen, käydä Feel Good Garden–teema-alueella vaikka saunomassa tai kuuntelemassa tarinankerrontaa, kisata tunnelmallisissa pihapeleissä tai vierailla visuaalisesti vaikuttavalla 3D-varjoklubilla. Intiimillä alueella seikkaillessasi saatat saada vastaasi mielenkiintoisen runoperformanssin, sirkusesityksen, innostua keikalla odottamattomasta katutanssiesityksestä tai löytää esteettisiä elämyksiä Suvilahden kulttuurimiljöön useimmilta tähän mennessä piiloon jääneistä nurkista. Katuruokabasaarilla voit maistella maailman makuja.

Emme tietenkään ole unohtaneet svengaavaa rytmimusiikkia, joka kansainvälisten bändien ja deejiiden voimin laittaa lanteesi keinumaan ja sydämesi pakahtumaan. Monipuolinen ohjelmakattaus lukuisine eri vivahteineen, tempoineen ja tyylisuuntineen tarjoaa fiilisteltävää ja diggailtavaa monenlaisten funky-rytmien ystäville kansainvälisistä tähdistä mielenkiintoisiin kotimaisiin tekijöihin.

Funky Elephant kokoaa erilaisista etnisistä ja kulttuurisista taustoista tulevat ihmiset nauttimaan ja tekemään yhdessä rauhan, rakkauden ja solidaarisuuden hengessä.

Ydinkaupungin klubeilta Suvilahden elämysnäyttämölle

Funky Elephant on jo 22 vuoden ajan esitellyt erityisesti mustan rytmimusiikin esiintyjiä, alakulttuureita ja tyylisuuntia suomalaisyleisölle. Festivaali on tuonut ensi kertaa Suomen kamaralle kymmeniä legendaarisia artisteja, kuten Sharon Jones & The Dap-Kings, Tony Allen, Joe Bataan, Brooklyn Funk Essentials, The Coup, Bonobo ja Congo Natty. Vähintään yhtä tärkeä rooli on ollut lukemattomien kotimaisten artistilupausten esittelemisessä ennen näiden nousua maan kärkiartistien joukkoon.

Vuoteen 2016 saakka Funky Elephantia oheistapahtumineen järjestettiin keväisin Kampin ympäristössä mm. Tavastia- ja Semifinal-klubeilla sekä The Circus -tapahtuma-areenalla. Tänä vuonna festivaali siirtyy sekä uuteen ajankohtaan että tapahtumapaikkaan.

Funky Elephant järjestetään la-su 9.-10.9.2017 Helsingin Suvilahden kulttuurikeskittymän kortteli- ja piha-alueilla sekä rakennuksissa. Aktiviteetteihin painottuva sunnuntai on maksuton ja ikärajaton koko perheen tapahtuma. Ennakkoliput lauantain rytmi- ja elämyskarkeloihin (K18) ovat nyt myynnissä.

Funky Amigos ry

Funky Elephant -festivaalin järjestää Funky Amigos ry. Yhdistyksen toimintatarkoituksena on mustan rytmimusiikin ja alan artistien tunnettuuden sekä suvaitsevaisuuden edistäminen Suomessa. Lue lisää yhdistyksen www-sivuilta osoitteesta funkyamigos.fi